Nyt se alkaa!

Ansaittujen ja hyvin nukuttujen yöunien jälkeen oli aika startata ensimmäinen virallinen päivä Romaniassa. Innostusta ja odottavaa jännitystä oli havaittavissa kaikissa. Aamiaisen syömme samassa paikassa missä majoitumme, ja etenkin meille suomalaisille aamiainen oli positiivinen yllätys, paljon kaikkea herkullista syötävää, mitä sitä valitsisikaan! Aamiaisen jälkeen suuntasimme bussikyydeillä koululle, jossa työskentelisimme. Matkalla saimme vilaukselta nähdä Craiovan keskustaan, emme kyllä ole tulleet ainakaan mihinkään pikkukylään. Aurinkokin paistoi pilvettömältä taivaalta ja lämmintä alkoi olla lähempänä 18 astetta, joten olimme yhtä hymyä!

Päivä kului toisiimme tutustuen erilaisin pelein ja leikein ja lähes kaikki asiat säännöistä lähtien kävimme läpi toiminnallisin menetelmin. Saimme myös ohjelman kahdelle viikolle, päivät tulevat olemaan pitkiä ja tiiviitä mutta ohjelma näytti myös todella mielenkiintoiselta. Kaksi viikkoa tulevat varmasti olemaan raskaita mutta antoisia. Yksi suuri positiivinen yllätys meille kaikille oli suomalaisten kielitaito! Tänne tultua ja muun maalaisten kanssa kommunikoidessa huomaa hyvin, ettei meillä ole mitään hätää, meidän kielitaitohan on lähes parasta koko joukosta!

Ruoka on ihan hyvää eikä meidän täällä ainakaan nälässä tarvitse olla, huh kuinka mahat onkaan täynnä!

Joka päivän päätteeksi teemme itsearviointia päivästä. Tänään aloitimme tehtävän tekemällä oman näköiset kansiot tms joihin kokoamme kukin tavallaan itsearvioinnit. Myöhemmin illalla on vielä luvassa tervetulo juhlat, saa nähdä mitä luvassa…

 

Väsynein mutta iloisin terveisin

Mira

Kategoria(t): Uncategorized. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Yksi vastaus artikkeliin: Nyt se alkaa!

  1. Moi! Miten monta teitä on kaikkiaan? Mistä eri maista? Onko teillä aikaa tutustua Romaniaan ja romanialaisiin? Täällä kotisuomessa uutisten yksi pääaihe on ministeri Stubin vierailu Romaniassa ja romanikerjäläisten saapuminen jälleen Suomeen. Telkkarissa oli A-Studiossa ohjelmaa Romanian romaaneista ja heidän oloistaan. Tosi kurjalta näytti.

Jätä kommentti