Monday 9.4

Ennen kuin kerron päivästä, kerron vähän hyviä ja huonoja uutisia. Hyvät uutiset, niinkuin Jessika jo edellisessä kirjoituksessa kyllä mainitsi, on se, että Suomi-ilta meni loistavasti. Olen todella ylpeä teistä. Kiitos tytöt! Huonoja uutisia on se, että osa suomiporukasta on hiukan kipeänä. Mukaan lukien minä itse. kauhea yskä, nuha ja hiukan lämpöä. Mutta kyllä me selvitään. Ei kuitenkaan mitään vakavampaa.

Mutta sitten itse asiaan: tämä päivä oli erikoinen siinä mielessä, että opiskelupaikkamme vaihtui. Emme enää olleetkaan teatterilla vaan päädyimme Craiovan yliopiston alakertaan, jossa oli pieni huone ja monta tietokonetta. Siihen huoneeseen saimme mahtumaan paljon ihmisiä. Aluksi miehet opettivat meitä käyttämään wixiä (www.wix.com), jolla voi luoda helposti ja yksinkertaisesti nettisivuja. Se oli mielenkiintoinen ja oikeasti todella helppokäyttöinen. Itsekään en ole tietokoneiden kanssa mitenkään loistava, mutta luulen, että suurin osa porukasta ymmärsi wixin salat.

Toisena opettelimme käyttämään facebookia. Ja tässä vaiheessa jokaiselle herää kysymys: ”Miksi te opettelitte käyttämään facebookia? Kaikkihan sitä osaa käyttää!”. Emme opetelleetkaan tekemään profiilia, lisäämään ystäviä tai pelaamaan pelejä vaan me opettelimme käyttämään hyödyksi facebookin mahdollisuutta, jossa voi luoda omia sivuja. Näistä kahdesta saa hyvät työkalut omaa alaa ajatellen, koska kummallakin voi hyvin mainostaa esim. omaa projektia tai jotain omaa tapahtumaa. Hyvä keino saada ihmiset huomaamaan asioita.

Iltapäivällä meillä oli kaksi vierailua, jonka vuoksi porukka jaettiin kahtia. Se ryhmä, jossa itse olin, meni ensimmäiseksi tutustumaan AIESEC järjestöön, joka siis ilmeisesti on jonkinlainen opiskelijoiden edunvalvonta järjestö. Siellä saimme hiukan lisää infoa romanialaisesta koulutusjärjestelmästä. Se on aika hurjaa kuinka paljon romanialaisten täytyy maksaa, jotta he voivat olla koulussa. Noin 1000 euroa per vuosi. Nyt on syytä olla kiitollinen, että Suomen koulutusjärjestelmä on niin hyvä.

Viimeisenä, muttei vähäisimpänä, menimme tutustumaan järjestöön, joka huolehtii romaneista. He kertoivat, että he auttavat esim. katulapsia oppimaan, jotta nämä lapset pääsisivät ns. normaalilasten koulutuksen tasolle. Siellä käytiin hyvin kiivaita keskusteluja, mikä oli aika mielenkiintoista. Ihmiset olivat hyvin eri mieltä järjestön edustajien kanssa mm. metodeista kuinka asiat pitäisi tehdä. Minusta tuntui, että osa ihmisistä saattoi olla ehkä hiukan epäkohteliaita, mutta onhan se ihan hyvä tuoda oma mielipiteensä julki.

Illalla kävimme hiukan shoppailemassa ja kaikki menivät hyvissä ajoin nukkumaan. Ilma oli kylmä tänään. Noin 8-10 astetta lämmintä + kylmä tuuli, joten ei ihme, että osa ihmisistä on hiukan kipeänä. Kerkesimme jo tottua kunnon helteisiin. Tulisivatpa ne pian takaisin!

Itselläni on hyvä fiilis tästä päivästä, koska olen saanut paljon (ehkä jopa liikaa yhdelle päivälle) informaatiota. Vaikka olen superväsynyt ja hiukan kipeä, fiilis on silti iloinen. 🙂

Maria =)

Kategoria(t): Uncategorized. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Jätä kommentti