Torstai on toivoa täynnä!

Eilen juhlimme romanialaisten iltaa ja monella ilta meni aika myöhään joten väsymystä oli ilmassa.. Lämpimät säät jatkuvat edelleen, joka on kyllä ainakin minun ja monen muunkin mielestä ihanaa pitkän talven jälkeen. Auringossa on lähes 30 astetta joten täällä on ihan kesä, paitsi ei ranskalaisten ja portugalilaisten mielestä. He edelleen sinnittelevät takit päällä kun me suomalaiset hankitaan rusketusraitoja! Farkut jalassa on ihan liian kuuma.

Tänään meillä oli aiheena non-formaali-oppiminen. Meillä oli mielenkiintoisia tehtäviä  olemme kyllä saaneet paljon ideoita ohjaukseen. Koko ajan tulee uusia ideoita ja täytyy vain koittaa kirjoittaa niitä ylös, koska muuten ne kyllä unohtuvat.  Teimme myös harjoitteen Euro-rail a´la carte, jossa meidän piti valita listalta 3 mieluisinta ja 3 epämieluisinta matkakumppania. Oli mielenkiintoista huomata, kuinka erilaisia valintoja teimme ja lopuksi meidän piti ryhmänä päättää ketkä haluamme matkalle.

Iltapäivän ohjelmassa oli tehdä tarina erilaisista aiheista koskien syrjäytymistä ja meidän tulee esittää tarina käsinukeilla jotka meidän täytyy tehdä itse. Jatkamme sitä huomenna, mukava nähdä millaisia esityksiä tulee!

Me olemme olleet Craiovassa jo neljä päivää ja tuntuu uskomattomalta kuinka nopeasti aika on mennyt. Meillä on todella pitkiä ja intensiivisiä päiviä mutta on tämä on sellainen kokemus mitä ei koulun penkiltä saa. On ihana huomata kuinka paljon engalnnin kieli ja puhuminen on kehittynyt ja kuinka mukava ryhmä meillä on. On myös jännä huomata eroja kulttuurien välillä. Tänään bussissa keskustelimme poskisuudelmista ja halauksista ja muun maalaiset ihmettelivät koska me suomalaiset emme harrasta halailua kovinkaan paljon, koska heille se on arkipäivää, poskisuudelmista puhumattakaan.

Kaiken kaikkiin tämä kurssi on ollut silmiä avaavaa, mielenkiintoista ja antoisaa ja välillä tuntuu että aika menee liiankin  nopeasti. Kello alkaa jo lähennellä iltakahdeksaa ja aiomme viettää iltaa suomalaisen porukan kanssa suunnittelen meidän tulevaa, ja mahtavaa suomi-iltaa! Aiomme tehdä suomalaisesta illasta rennon ja hauskan ja uskon että siitä tulee mahtava! 🙂

 

Kategoria(t): Uncategorized. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Yksi vastaus artikkeliin: Torstai on toivoa täynnä!

  1. Olli sanoo:

    Kuulostaapa huipulta! Tuollaiset lämpölukemat kelpaisi tänne Suomen nollakelin pääsiäiseenkin. Antakaahan muulle jengille oikein unohtumaton Suomi-ilta.

Jätä kommentti